Meesters in Zonwering & Rolluiken

Dealer login Contact

Vraag offerte aan

Vul uw gegevens in

Voordat je de brochure downloadt, willen we graag wat van jou wetenGa door

N.B. De gegevens worden nooit gedeeld met derden

Scherm sluiten

Icoon sluiten
Icoon naar boven

Sunmaster introduceert…

...na 50 jaar vakmanschap een nieuw screen

Bij Sunmaster zijn wij gedreven en ambitieus. En dat gaan wij in 2021 laten zien! Het is een mooi jaar om vernieuwingen te introduceren, het is namelijk ons 50-jarig jubileum jaar! 

Slim en strak design
De strakke, vierkant vormgegeven omkasting is het eerste dat opvalt, het is echter de techniek die je niet ziet, waar de echte innovatie zit. De kubistische vormgeving is oogstrelend, met de blinde bevestiging van zowel de kopschotten als de voorkap, gewoonweg schitterend en strak. Een onderlijst die in opgetrokken toestand één is met de omkasting, maakt het fraaie design compleet! 

Betere warmteventilatie
Het mag als algemeen bekend verondersteld worden dat bij toepassing van ZipScreens de lucht tussen het glas en het screen opwarmt en zorgt voor warmteoverdracht. Het feit dat er minder ventilatie plaatsvindt, hoofdzakelijk veroorzaakt doordat er geen kier tussen doek en zijgeleiding is bij een ZipScreen, resulteert dus in een verminderde prestatie van het screen als warmtewering. Daar hebben we bij dit nieuwe screen rekening mee gehouden, door de ventilatieruimte tussen kast en muur naar 7 mm te vergroten.

Slimme oplossingen
Door de vormgeving van de in de kast verdwijnende onderlijst realiseren wij extra verzwaring. Door deze extra verzwaring hangt het doek on­­ge­kend strak, ook bij de kleinere breedtes. Door het verzwaringsstaal slim te verpakken zijn rammelgeluiden uitgesloten van staal tegen aluminium. Ver­der maken we het de monteur makkelijk door de kabel uit de omkasting te voeren via de slimme opening aan de achterkant. De afstand tussen muur en achterwand van de screenkast geeft ruimte voor de motor­kabel, waardoor deze de kast niet meer naar voren drukt, zoals je vaak ziet. Daarnaast is in de omkasting een voorziening getroffen om de kabel een extra slag mee te geven, waarbij de extra kabel keurig op zijn plek gehouden wordt. Met één handeling kan de extra kabel uit de fixatie gehaald worden en kan de extra lengte gebruikt worden om bij revisiewerkzaamheden meer speling te krijgen op de bovenbuis.

Montage en revisie in een handomdraai
De techniek achter de blinde montage van de kopschotten en de blinde bevestiging van de voorkap dient niet alleen esthetische doeleinden, zo leren we. We hebben geluisterd naar de dingen waaraan monteurs zich bij montage en revisiewerk ergeren. Enkele van deze ergernissen zijn bijvoorbeeld het moeten werken met kleine schroefjes om kapdelen vast te zetten. Die belanden nog wel eens in de struiken onder de ladder. Bij brede screens gebeurt het regelmatig dat de voorkap ineens op je afkomt, als je het laatste schroefje hebt losgedraaid. De monteurs komen handen te kort, helemaal als het een beetje waait. In het ontwerp van dit nieuwe screen zijn voorzieningen opgenomen, die de voorkap op zijn plaats houden. Geen vallende onderdelen meer en snel werken zijn de voordelen. De voorkap zelf scharniert in de kast door middel van een kraalverbinding, die niet alleen zorgt voor een strakke naadloze aansluiting op de bovenkap, maar ook zorgt voor het op zijn plaats houden van de voorkap, nadat de voorkap is vrijgegeven. Pas na een fractie naar boven kantelen zal de voorkap loskomen van de bovenkap. Wel zo veilig!

Samenwerken met mooi resultaat
Het nieuwe screen is ontstaan door nauwe samenwerking tussen Sunmaster’s nieuwste teamleden, Arjen van Midde en Patrick Linthorst, afdeling Research & Development en onze dealers. Arjen en Patrick zijn de nieuwe productdesigners in Nijkerk en trots op de eerste innovatie. Het is schitterend werk om te doen, helemaal als je je bedenkt dat je door slim ontwerpen problemen oplost waar dealers al langer tegenaan lopen. Het feit dat er straks mensen bewust gaan kiezen voor dit strakke design, is helemaal een grote eer”, aldus Arjen. Op de vraag of er nog meer nieuws te verwachten valt in 2021, antwoordt hij lachend: “Daar kan ik nog niet teveel over zeggen, maar verwacht van ons in ieder geval een zeer stijlvol knikarmscherm, dat qua design perfect aansluit bij het nieuwe ZipScreen.

Sunmaster is de uitvinder van de vaderlandse screenindustrie en dat zal nooit veranderen. Daarom vinden we het belangrijk om te blijven inno­veren, zodat we kunnen laten zien dat screens onderdeel van ons DNA zijn. Dit nieuwe screen wordt een mooie bekroning op ons aankomende 50-jarig bestaan.” Nieuwsgierig geworden? Houd ons in de gaten!

8 September 2020

18 september t/m 29 oktober

10% korting
op solar
rolluiken & screens

 

 

Bekijk hier onze nazomeractie