Solar screens - Lekker koel in huis

Bas en Linda hebben dit voorjaar solar screens laten monteren voor de ramen op hun woning, zowel op het zuiden waar de tuin ligt als op de ramen aan de straatkant. 

“We kozen voor deze vorm van zonwering omdat solar screens op zonne-energie werken. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook heel handig. Wij hebben geen stroompunt in de buurt van de screens en de monteur hoefde niet door de muur te boren.”

De temperaturen in de zomer van 2021 waren erg hoog en zo ook in de woning van Bas en Linda en zodra de zon op de ramen scheen, liep de temperatuur in huis al snel op. Het stel vervolgt: “We hebben toen goed nagedacht over hoe we het in huis koeler konden maken. We wilden geen airco laten installeren, want airconditioning verbruikt veel energie wat met de huidige energieprijzen niet prettig is. Onze overburen gaven ons de tip om voor solar screens van Sunmaster te kiezen. De solar screens zijn snel en netjes gemonteerd en makkelijk te bedienen met de afstandbediening of smarthome app die we erbij gekocht hebben. Dit zorgt voor veel gemak, ook als we onderweg zijn. Als de zon schijnt doen we de screens naar beneden en we merken dan meteen dat de temperatuur in huis zakt. Volgens onze monteur kan de binnentemperatuur tot wel zeven graden dalen.  Als we de screens vroeg in de ochtend laten zakken, blijft het de hele dag lekker koel in huis, ideaal. We zijn erg blij dat we voor solar screens hebben gekozen. We zijn heel tevreden."