Zonwerend Glas of Screens: Wat Past het Beste bij Jouw Thuis?

12-04-2024
5 minuten

Wanneer het gaat om het koel en comfortabel houden van je huis tijdens de warmere maanden, komen zonwerend glas en screens vaak naar voren als populaire opties. Beide hebben hun voor- en nadelen en dienen verschillende behoeften. In deze blog vergelijken we zonwerend glas met screens om je te helpen de beste keuze voor jouw situatie te maken. Hoewel Sunmaster geen zonwerend glas verkoopt, bieden we wel hoogwaardige screens aan. Laten we dus een kijkje nemen naar wat elk te bieden heeft en waarom screens wellicht de betere keuze zijn voor jou.

Voorbereid de zomer in sunmaster screen

Zonwerend Glas: Voordelen en Nadelen

Zonwerend glas wordt vaak geprezen om zijn vermogen om UV-stralen en warmte van de zon te filteren zonder het gebruik van externe schaduwapparaten. Dit type glas kan een significante vermindering in warmteoverdracht bieden, wat resulteert in lagere energiekosten door minder behoefte aan airconditioning.

Voordelen:

 • Vermindert warmte en UV-straling binnenshuis.
 • Constante bescherming zonder handmatige aanpassingen.
 • Kan bijdragen aan energiebesparing.

Nadelen:

 • Hogere initiële installatiekosten.
 • Minder flexibiliteit; het blokkeert altijd een deel van het natuurlijke licht, zelfs wanneer dit niet gewenst is.
 • Geen optie voor bestaande vensters zonder volledige vervanging.

Screens: Flexibiliteit en Functionaliteit

Screens, daarentegen, bieden een flexibele oplossing voor zonwering die aangepast kan worden aan de behoeften van het moment. Sunmaster's assortiment aan screens biedt niet alleen bescherming tegen de zon en warmte, maar ook tegen UV-stralen, terwijl je nog steeds van je uitzicht kunt genieten.

Voordelen:

 • Aanpasbare zonwering; kan opgetrokken worden wanneer niet in gebruik.
 • Beschermt tegen UV-stralen en vermindert warmte zonder het uitzicht te blokkeren.
 • Eenvoudig te installeren op bestaande bouw zonder ingrijpende veranderingen.
 • Verschillende stijlen en kleuren beschikbaar om bij jouw huis te passen.

Nadelen:

 • Vereist handmatige aanpassing of automatisering voor optimaal gebruik.
 • Regelmatig onderhoud nodig om in optimale staat te blijven.

Zonwerend Glas of Screens: De Keuze

De keuze tussen zonwerend glas en screens hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Zoek je permanente, onderhoudsvrije zonwering en ben je bereid te investeren in nieuwe ramen, dan kan zonwerend glas een goede optie zijn. Echter, voor diegenen die flexibiliteit, aanpasbaarheid en een kosteneffectieve oplossing waarderen, bieden screens een uitstekend alternatief.

Waarom Screens een Slimme Keuze Zijn

Screens van Sunmaster bieden een veelzijdige en effectieve manier om je huis te beschermen tegen de zon. Met de mogelijkheid om ze te verlagen of te verhogen naar behoefte, geven ze je de controle over de hoeveelheid natuurlijk licht en warmte die je huis binnenkomt. Dit betekent comfort op jouw voorwaarden, met het bijkomende voordeel dat je energiekosten bespaart. Bovendien is het scala aan beschikbare designs en kleuren een mooie manier om je huis niet alleen koeler, maar ook stijlvoller te maken.

Klaar om de Zon te Slim Af te Zijn?

Als je geïnteresseerd bent in het vinden van de perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek voor jouw zonwering, nodigen we je uit om het screens assortiment van Sunmaster te ontdekken. Onze screens zijn ontworpen met jouw comfort en stijl in gedachten, waardoor ze de ideale keuze zijn voor elk modern huis. Bezoek één van onze velen specialisten nog om meer te ontdekken over hoe wij jou kunnen helpen het maximale uit je leefruimte te halen, ongeacht het seizoen.

Download ons inspiratiemagazine

Laat je gegevens achter en download ons inspiratiemagazine.