‘We hebben een goed team met fijne collega’s’

2 minuten

Gerrit Schreuder is teamleider van het atelier en de assemblage-afdeling voor de screens, knikarmschermen en uitvalschermen. Hij werkt dertien jaar bij Sunmaster.

“In het atelier worden de acryldoeken en glasvezeldoeken gesneden. De doeken snijden we eerst bruto op de rol. Als het doek van de rol afkomst staat het iets rond en krullen de randjes iets op. Daarna worden de doeken zorgvuldig netto gesneden op de juiste maten.” Als ze aan elkaar gelast zijn, gaan ze door naar de assemblage.”

Gerrit schreuder

“Bij Sunmaster is er geen dag hetzelfde, dat maakt het werk heel afwisselend. ’s Morgens kijk ik eerst naar wat er die dag allemaal moet gebeuren, want we werken met een dagplanning. Dat houdt in dat we per dag produceren. Ik sorteer bijvoorbeeld voor het atelier de orderbonnen eerst op kleurnummer en dan op afmetingen; die gaan van 160 cm tot 270 cm.”

Dan krijgen de doeken afhankelijk van hun functie bijvoorbeeld een bovenzoom en onderzoom, een lasband of een rits aan de zijkant. Alles wordt netjes opgeruimd en de doeken gaan vervolgens door naar de assemblage afdeling om te worden gemonteerd. “We hebben verschillende modellen tot wel vijf of zes meter breed.”

“Met een team van acht personen maken we dan de producten, zoals screens met doek in een mooie kleur. De trend die we nu zien is zwart voor glasvezeldoeken van de screens. De omlijsting, de kast van de screens is beschikbaar in alle RAL-kleuren. Screens zijn beschikbaar met een handbediening, staaldraad, met band of elektrisch, maar solar is nu echt hot.”

Sunmaster doet ook veel projecten voor scholen, ziekenhuizen en bedrijven. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt en het bedrijfspand is flink uitgebreid. “We waren eerst een seizoenbedrijf en in de zomer heel erg druk. Dat is echt verledentijd, nu gaat de zonwering het hele jaar door. Ik werk ook mee op de werkvloer, dan weet ik waar eventuele problemen liggen. We hebben een goed team met fijne collega’s en dat wil ik graag zo houden.”

Download ons inspiratiemagazine

Laat je gegevens achter en download ons inspiratiemagazine.