'Samenwerken en het motiveren van mensen'

18-01-2024
2 minuten

De essentie van mijn werk bij Sunmaster ligt in de samenwerking met collega's en andere afdelingen. Hemko Molenaar (50) is al sinds oktober 1994 actief binnen Sunmaster, waar hij nu als ad interim-directeur een breed scala aan verantwoordelijkheden beheert. Zijn taken omvatten onder meer Product Management met R&D, ASB en MRP, evenals systeembeheer.

Hemko begint zijn dag met het doornemen van zijn to-do lijst, aangezien zijn werkzaamheden uiteenlopen van het oplossen van vragen over processen, producten, service en systemen tot het beantwoorden van vragen van collega's en klanten. En in de pauze neemt hij graag de tijd voor een potje tafelvoetbal!

Blog hemko molenaar 02 sunmaster

Wat Hemko het meest aanspreekt in zijn functie bij Sunmaster is het dagelijks leren van nieuwe dingen en het samenwerken en motiveren van mensen. Hij geniet ervan om samen met zijn collega's talent, kennis en vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen. Het brede werkvlak waarbinnen hij mag functioneren, samen met collega's zoals Clifton, Cor, Jeroen, Marc en Mike uit het MT, stelt hen in staat om gezamenlijk de koers uit te zetten.

Vanuit zijn rol in R&D ontdekt, test en lanceert Hemko samen met Arjen nieuwe producten en mogelijkheden. Met Pepie bouwt hij het ERP-systeem verder uit, waarbij ze het systeem ook verbeteren en onderhouden met de Artikelstamdata (ASB). Samen met Marlies voorziet hij de catalogus van het nieuwe jaar van de juiste informatie, en vanuit MRP (de Materiaalbehoefteplanning) werkt hij samen met Herman om belangrijke leveranciers te motiveren om te investeren in een partnerschap met Sunmaster.

Sinds 2020 heeft Sunmaster twee zusterbedrijven in de groep, namelijk GardenDreams en Verasol. De nauwe samenwerking met deze bedrijven voegt een extra dimensie toe aan het werk, waarbij het mogelijk is om in elkaars keuken te kijken, wat leidt tot nieuwe en andere inzichten. Bij Sunmaster maken ze kennis met andere markten en ervaren ze meertalig werken, iets wat Hemko met openheid en nieuwsgierigheid omarmt.

Hemko is 27 jaar getrouwd met Connie, en samen hebben ze vijf prachtige kinderen in de leeftijd van 11 tot 22 jaar. Naast zijn werk geniet Hemko van squash en heeft hij een liefde voor techniek, gadgets en snufjes. Op zaterdag worden de boodschappen gedaan bij de lokale supermarkt om de voorraadschuur weer aan te vullen. Op Zondag is het rustdag, na een kerkbezoekje waar af en toe ook ondersteuning wordt geboden bij beeld en geluid, is het tijd voor het gezin, familie en vrienden. De boodschap die Hemko graag door wil geven is: “Geniet van de reis, kijk af en toe achterom naar de dingen die je bereikt hebt en daarna vol vertrouwen weer vol gas vooruit.

Download ons inspiratiemagazine

Laat je gegevens achter en download ons inspiratiemagazine.