Research & Development bij Sunmaster

01-03-2023
2 minuten

"Er heerst een aangename, informele werksfeer, van werkvloer tot directie"

Arjen van Midde houdt zich bij Sunmaster bezig met innovatie en het ontwerpen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten. “Ik werk nu ruim drieënhalf jaar als Product Engineer. Ik ben verantwoordelijk voor R&D, research en development.” Arjen maakt 3D en 2D designs en geeft ook technische ondersteuning voor de assemblage.

arjen-van-midde-rd-sunmaster

“Mijn eerste klus bij Sunmaster was het ontwikkelen van een nieuwe zipscreen, namelijk de Zip Design 105.” Toen de solar producten een paar jaar geleden bij Sunmaster werden geïmplementeerd, heeft Arjen dit ook begeleid. Hij was het eerste aanspreekpunt voor monteurs tijdens de productie in de fabriek en bij montage op locatie. Inmiddels heeft de binnendienst dit overgenomen en concentreert Arjen zich op nieuwe werkzaamheden. 

Zo is Arjen altijd bezig om te kijken hoe dingen beter kunnen. “We hebben bij Sunmaster een 3D printer staan om zelf te printen en we kunnen ook productmallen en tools maken. De 3D printer produceert tot 60 cm hoog. We kunnen nieuwe producten testen en onderzoeken hoe iets werkt.” Bij specials, de maatwerk projecten van Sunmaster, wordt de 3D printer regelmatig ingezet. 

Vanuit zijn rol als Product Engineer helpt Arjen ook mee met het optimaliseren van bedrijfs- en productieprocessen. Zo ook bij de uitvoering van het LEAN-traject bij Sunmaster. “Afgelopen jaar hebben we onderzocht hoe binnen het bedrijf processen efficiënter konden verlopen. Zo’n traject doen we met z’n allen. Elke productieafdeling wordt hierbij betrokken, dan kan iedereen zijn zegje doen en voelen we ons allemaal betrokken bij de veranderingen.” Arjan functioneert dan als de spin in het web. “Ik ga met elke afdeling in discussie over hoe zij hun afdeling beter zouden willen indelen. Dit kan ik dan tot in detail in 3D voor hen vormgeven en meteen laten zien. Deze directe feedback geeft een fantastische wisselwerking; het wakkert de onderlinge discussie aan over hoe het beter zou kunnen tussen de mensen die een jarenlange ervaring hebben op de werkvloer. Deze discussies zijn voor mij uiterst leerzaam. Er komen allerlei details naar boven waar ik anders niet snel van zou hebben gehoord.” Na een succesvol traject is de fabriek afgelopen jaar opnieuw ingericht. “Het is heel erg leuk om direct resultaat te zien. Werken bij Sunmaster ervaar ik als zeer prettig. Er heerst een aangename, informele werksfeer, van werkvloer tot directie.” 

Mijn leidinggevende Hemko Molenaar is Product Manager en met 28 dienstjaren bij Sunmaster zeer ervaren. Hij is een wandelende encyclopedie als het om buitenzonwering gaat en voor mij dus de perfecte leermeester en sparringpartner op het gebied van R&D. De verbetering van het productieproces van de T200 onderdakzonwering project heb ik in nauwe samenwerking met Sebastiaan Leenhouts uitgevoerd.” Hij is Product development & Innovation manager bij H&GS. Vanwege zijn kennis en kunde werkt Arjen graag met hem samen.

Download ons inspiratiemagazine

Laat je gegevens achter en download ons inspiratiemagazine.