Planner bij Sunmaster

01-06-2023
2 minuten

‘Elke dag is anders’ 
In gesprek met Danny de Ruiter, planner bij Sunmaster 

Danny werkt bij Sunmaster op het bedrijfsbureau als planner. “Ik zorg ervoor dat de productiebonnen verdeeld worden onder de juiste mensen in de fabriek, zodat iedereen weet wat hij moet doen en aan de slag kan. Als de voorbereiding goed is, verloopt het productieproces ook goed. Is er iets beschadigd of gaat er iets verkeerd, dan wil ik dat meteen oplossen. Zo leer ik elke dag bij.” 

Danny de ruiter sunmaster

Danny kent Sunmaster goed. Hij begon zijn carrière bij het bedrijf drie jaar geleden in de voorassemblage en deed voorbereidend werk voor de productie van kleine artikelen, zoals motoren en kopstukken. “Toen was ik veel meer met mijn handen bezig, nu meer met mijn hoofd.” Sinds 2022 werkt hij op het bedrijfsbureau samen met de productieleider, die ook zijn leidinggevende is. “Het is erg leuk om te doen, ik werk veel samen en vind het leuk om mensen te helpen met een goede voorbereiding op hun werkzaamheden. Als alle productiebonnen zijn ingevoerd, controleer en print ik deze en zorg ik ervoor dat ze bij de juiste mensen terechtkomen. Als zij hun werkzaamheden hebben uitgevoerd, controleer ik of alles goed is gegaan. Of er niets is beschadigd en of alles compleet is.” Elke dag is anders.  

Danny ziet ’s morgens vaak pas wat hij die dag tegenkomt. Voorheen was Sunmaster echt een seizoenbedrijf, nu werken ze met een capaciteitsplanning. Een capaciteitsplanning begint met het voorspellen van het verwachte werkaanbod, daarna wordt bepaald wat de benodigde arbeidsbehoefte is. “Er is het hele jaar door productie en daardoor moeten we dus goed de aantallen bewaken.” Vanuit het bedrijfsbureau worden er zo’n veertig mensen voor de complete productie aangestuurd. 

Danny ziet bij Sunmaster veel mogelijkheden om door te groeien in zijn functie, zijn leidinggevende helpt hem hierbij. Ze werken veel samen. Danny is 23 jaar en in zijn vrije tijd speelt hij graag voetbal.  

Download ons inspiratiemagazine

Laat je gegevens achter en download ons inspiratiemagazine.