‘Ik vraag altijd hoe het gaat’

15-02-2024
2 minuten

In gesprek met Wim van den Brink, chauffeur bij Sunmaster

Wim van den Brink (49) is chauffeur en brengt producten van Sunmaster bij de dealers. ‘Ik zie heel Nederland in één week.” Wim rijdt bij De Haan Transport uit Nijkerk vijf dagen in de week in opdracht van Sunmaster. Dit doet hij sinds 2019.

Wim van den brink 02 sunmaster

Het leukst aan zijn werk vindt Wim de contacten met de dealers. Dat maakt hem ook echt een ambassadeur voor Sunmaster. ‘Ik heb regelmatig gesprekken met klanten en vraag ook altijd hoe het gaat.”

Wim verzorgt zijn eigen planning en ook die van de andere vrachtwagenchauffeur, want naast de ritten van Wim bezorgt er nog een andere vrachtwagen twee dagen in de week producten van Sunmaster. Die chauffeur rijdt in de regio Nijkerk en in de achterhoek. Het maken van zijn eigen planning is efficiënt en ook leuk om te doen, vindt Wim. “Ik weet precies waar ik de producten bij klanten kan brengen, hoe laat de bedrijven open zijn, waar de sleuteloverdracht is.”

Wim start zijn werkdag altijd bij Sunmaster in Nijkerk. Dan komt hij met zijn vrachtwagen, waarbij zijn bak geladen wordt of hij wisselt de bak die dan al klaar staat en gevuld is. In principe werkt Wim altijd met twee verschillende bakken, om zo de efficiëntie te vergroten als het bijvoorbeeld druk op de weg is.

Wim komt uit een transportfamilie. “Vroeger ging ik als ik vrij was altijd met mijn vader mee. Nu gaan mijn dochters van bijna zes en negen ook graag mee in de vrachtwagen, als ze daar tijd voor hebben. Vooral mijn oudste dochter vindt de lange afstanden leuk, zij gaat het liefste vijf dagen mee.”

Wim is zuinig op zijn vrachtwagen en houdt hem netjes schoon en toonbaar. “Het is toch een visitekaartje.” Ook bezoekt Wim graag een aantal truckshows in Nederland, die door vrienden van hem worden georganiseerd. De buitenkant van de vrachtwagen heeft zijn baas bepaald, aan het interieur heeft Wim zelf verschillende aanpassingen gedaan, zoals gordijnen, speciale verlichting en een nieuwe achterwand met dimmende verlichting. “Maar als anderen erin rijden, hoeven ze niet extra voorzichtig te doen hoor.”

Wim is getrouwd en heeft twee dochters. Naast zijn vrachtwagen is fotografie zijn andere grote hobby en soms gaat hij ook nog wel eens truckspotten.

Download ons inspiratiemagazine

Laat je gegevens achter en download ons inspiratiemagazine.