‘Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werk bij Sunmaster heel erg leuk’

04-07-2023
2 minuten

Herman uit de Bosch is 26 jaar en werkt 3,5 jaar bij Sunmaster. Hij houdt zich sinds oktober 2022 volledig bezig met de MRP inkoop. “MRP staat voor Material Resource Planner.

Ik zorg dat er voldoende voorraad is van het aluminium, de motoren en de zonnedoeken. Er moet niet te veel voorraad zijn en niet te weinig, dat er balans is.” Voorheen bestond zijn functie uit een combinatie van werkvoorbereiding en MRP inkoop.

Herman uit de bosch

Herman merkt bij het inkopen van de juiste materialen goed dat er groei is binnen het bedrijf. “We doen nu ook veel projecten. Dat is heel afwisselend, maar brengt ook veel verandering met zich mee. De aantallen zijn veel groter en er is altijd sprake van maatwerk, waardoor elke order anders is, zoals de maten, de kleuren, het type doek, de levertijd en de leveranciers. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werk bij Sunmaster heel erg leuk. Obstakels die ik tegenkom, los je met zijn allen op.”

Herman zit op de binnendienst en heeft veel contact met zijn collega’s van de verkoopdienst. Daarnaast volgt hij vanuit Sunmaster ook nog een opleiding toegespitst op inkoop: NEVI 1. Onderwerpen die in deze opleiding aanbod komen zijn het inkoopproces professioneel te organiseren en succesvol uit te voeren, vaardigheden om een optimaal onderhandelingsresultaat te behalen en bekwaamheid in zelfreflectie, gespreks- en luistertechnieken te vergroten. “De opleiding sluit goed aan bij wat ik nu doe. De dingen die ik leer kan ik direct toepassen en uitproberen.” Herman moet nu nog twee dagen naar school en hoopt dan in september af te studeren. “Een studie naast een fulltimebaan en een privéleven is pittig, maar wel heel erg leuk om te doen.”  

Download ons inspiratiemagazine

Laat je gegevens achter en download ons inspiratiemagazine.