Altijd een specialist in de buurt
Offerte op maat
100% kwaliteitsproducten

Energie besparen met Sunmaster Zonwering

31-08-2022
Leestijd: 2 min.

Temperaturen stijgen, zomers worden heter en het koelen van woningen wordt steeds belangrijker. Zonwering is dan een eenvoudige en snelle manier om in je woning de temperatuur te laten dalen en direct te besparen op je energiekosten. 

Foto: Van Geet Zonwering

Zon weren

Voor meer comfort tijdens een hittegolf zoeken mensen thuis de koelte op. De afgelopen jaren is het gebruik van airconditionings flink gestegen, maar daarmee ook het energieverbruik en de energiekosten. De energieprijs liegt er momenteel niet om. Om je woning koel te houden is de zon weren de meest doeltreffende maatregel. Warmte van de zon die niet naar binnenkomt, hoeft ook niet gekoeld te worden. Heb je een airco? Dan hoeft de airconditioning minder hard te werken, bespaar je op je energie of de airco kan gewoon helemaal uit. Houd je de ramen dicht, dan komt warme lucht niet binnen en gaat koelte niet verloren. 

Gevaar voor de gezondheid

Hoge temperaturen als gevolg van hete zomers zullen steeds vaker voorkomen en huizen waarin de hitte blijft hangen vormen een gevaar voor de gezondheid. Bewoners van woningen waar de temperaturen oplopen tot ver boven de dertig graden, krijgen te maken met hoofdpijn, verminderde nachtrust, verminderde concentratie en andere lichamelijke klachten. De zon weren en de temperaturen laten dalen is dan noodzakelijk.

Zonwering

Pas je zonwering toe, dan voel je direct effect. Zowel rolluiken als screens houden de warmte goed buiten en vormen een duurzame oplossing, waarmee tot wel 7 graden temperatuurverschil gerealiseerd kan worden. In tegenstelling tot een rolluik, zijn screens gemaakt van een zacht materiaal en niet volledig verduisterend. Screens filteren het zonlicht dat binnenkomt en zorgen voor verkoeling in huis. Rolluiken en screens hebben in de andere seizoenen als het buiten koud is ook een energiebesparende functie. Door hun isolerende werking gaat er minder warmte uit de woning verloren en hoef je minder te stoken. 

Solar zonwering

Rolluiken en screens met een solarfunctie zijn nog duurzamer. Solarzonwering werkt op zonne-energie en wordt daarmee automatisch aangestuurd door zonlicht en warmte. Gaten boren in de muren om een verbinding naar binnen toe te maken is dan niet meer nodig.

Ventileren

Toch de ramen open? Ventileren doe je in de zomer als het buiten koeler is, zoals vroeg in de ochtend, laat in de avond of de gehele nacht. Insecten zoals muggen en vliegen weer je dan met horren voor de ramen. 

Wil je meer handige tips? Bezoek een Sunmaster specialist bij jou in de buurt en profiteer van de acties op Solar zonwering tot en met 8 oktober 2022.

Download ons inspiratiemagazine

Laat je gegevens achter en download ons inspiratiemagazine.